Λόγω της καθυστέρησης στην ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει τα περισσότερα χωριά αναλλοίωτα, και χωρίς να χρειάζεται να υποβληθεί σε περιβάλλον συνωστισμού κάτι που συναντάμε σε ποιο ανεπτυγμένα τουριστικά νησιά.

Καψάλι Κύθηρα

Το γραφικό Καψάλι με τους διπλούς κόλπους αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές στα Κύθηρα.

Ιδανικός τόπος για αναψυχή όλο το χρόνο.

Στα Κύθηρα θα έχει την ευκαιρία στης διακοπές του να απολαύσει τα καθαρά νερά στις παραλίες, μερικές από αυτές όπως η Λαγκάδα έχουν βραβευτεί με την διεθνή διάκριση της γαλάζιας σημαίας για την ποιότητα των νερών τους.

Το νησί θεωρείτε ιδανικό από τους λάτρεις της πεζοπορίας για τα μονοπάτια του, που είναι μοναδική ευκαιρία για να ανακαλύψει ο επισκέπτης της φυσικές ομορφιές του νησιού και παράλληλα από τους πλέον υγιεινούς τρόπους άθλησης.

Ακόμα θα έχει την ευκαιρία να ψωνίσει τοπικά προϊόντα σε παζάρια απευθείας από ντόπιους παραγωγούς, ή να προμηθευτή τα γνωστά πλέον παξιμάδια από ελαιόλαδο, και το περίφημο από την αρχαιότητα μέλι Κυθήρων από θυμάρι.

Αν και το τραγούδι λέει τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα δούμε, το ταξίδι στο νησί συμβολίζει μια βαθύτερη επιθυμία για ταξίδι σε χώρο ουτοπίας, παρόλα αυτά το νησί κάθε χρονιά υποδέχεται νέους επισκέπτες, σας περιμένει να το ανακαλύψετε να το ερωτευτείτε!

This post is also available in: English (Αγγλικα)