Οι παραλίες στα Κύθηρα αποτελούν τη φυσική κατάληξη των τρεχούμενων νερών στη πορεία τους μέσα από λαγκαδιές πλούσιες σε βλάστηση απλωμένες σε ολόκληρο το νησί.

Φυρή άμμος

Φυρή άμμος, μία από τις ωραιότερες παράλιες στο νησί βραβευμένη με γαλάζια σημαία.

Οι μαγευτικές παραλίες των Κυθήρων

Πολλοί επισκέπτες μερικές φορές φεύγουν από τα Κύθηρα με το παράπονο ότι δεν πρόλαβαν να τις επισκεφθούν όλες. Και έχουν δίκιο γιατί είναι πολλές. Παράλληλα όμως, αυτό δημιουργεί πολλές επιλογές που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Σε όποιο σημείο του νησιού και αν επιλέξετε για την διαμονή σας, είναι βέβαιο ότι θα βρίσκεται κοντά σας μια ωραία παραλία.

Ξεκινώντας την ξενάγηση μας από το βορειότερο παραθαλάσσιο χωριό του νησιού, τη Πλατειά άμμο με παραλία από αμμουδιά και μέτριου μεγέθους.
Συνεχίζοντας προς τα νότια-δυτικά του νησιού στο χωριό Αγία Πελαγία με οργανωμένη παραλία μεγάλη σε μέγεθος από ψιλό βότσαλο και άμμο.
Δίπλα της βρίσκεται η οργανωμένη και βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία Κακή Λαγκάδα με ψιλή αμμουδιά και με θέα τα βουνά της Πελοποννήσου.
Ποιο κάτω στο Διακόφτι λιμάνι των Κυθήρων με την οργανωμένη παραλία και με την ποιο ψιλή αμμουδιά στο νησί.
Αμέσως μετά το χωριό Αβλέμονας στην Παλαιόπολη η ομώνυμη παραλία από ψιλό βότσαλο και αμμουδιά, που είναι η μεγαλύτερη στα Κύθηρα.

Στη συνέχεια η παραλία Καλαδί σε σχήμα ωμέγα με βότσαλο και θεωρείτε από της ωραιότερες στο νησί.
Δίπλα της βρίσκεται η Φυρή άμμος με ψιλό κοκκινωπό βότσαλο, μεγάλη σε μέγεθος, για τα καθαρά νερά της έχει αποσπάσει το βραβείο Γαλάζιας σημαίας.
Επόμενη είναι η Κομπονάδα παραλία μεγάλου μεγέθους με βότσαλο λευκό και στρογγυλό κοντά στο χωριό Καρβουνάδες.
Αμέσως μετά η μικρή γραφική παραλία Χαλκός με ψιλό βότσαλο κοντά στο χωριό Κάλαμος.

Στο νοτιότερο μέρος του νησιού στο κοσμοπολίτικο Καψάλι με την οργανωμένη παραλία, με ψιλό βότσαλο και θέα το κάστρο της Χώρας.
Συνεχίζοντας από την δυτική πλευρά του νησιού βρίσκεται η μαγευτική παραλία Μελιδόνη με αμμουδιά και μικρή σε μέγεθος.
Η επόμενη παραλία βρίσκεται στο μικρό ψαροχώρι Λιμιώνας κοντά στο χωριό Μυλοπόταμος με ψιλή αμμουδιά και μικρή σε μέγεθος.
Ολοκληρώνοντας την βόλτα μας γύρω από το νησί υπάρχει η παραλία Νικοδήμου μέτριου μεγέθους με ψιλό βότσαλο κοντά στο χωριό Λογοθετιάνικα.

This post is also available in: English (Αγγλικα)