Τα Κύθηρα, βρίσκονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο Πέλαγος, μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης, αποτελούν έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό, φημισμένο για την πλούσια ιστορία, τον γραφικό χαρακτήρα των χωριών, και τις πανέμορφες παραλίες. Ανακαλύψτε τις πλέον εντυπωσιακές παραλίες των Κυθήρων, λαμβάνοντας υπόψη αισθητικά κριτήρια, γεωγραφικά χαρακτηριστικά, και διαθέσιμες υποδομές.

Χαλκός: Παραλία ιδανική για χαλάρωση, με ρηχά νερά, χρυσή άμμο και beach bar για δροσιστικά cocktails. Εκτός από την ρηχή αμμουδερή ακτή, η περιοχή φημίζεται για το φημισμένο beach bar “Χαλκός”, όπου μπορείτε να απολαύσετε δροσιστικά cocktails και snacks, χαλαρώνοντας σε ξαπλώστρες με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Φυρή Άμμος: Οργανωμένη ακτή, κατάλληλη για οικογένειες, με ρηχά νερά και φυσική σκιά από αρμυρίκια. Η παραλία Φυρή Άμμος, γνωστή και ως “Κάλαμος”, αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά. Εκτός από τα ρηχά νερά και την ψιλή άμμο, η ύπαρξη αρμυρικιών προσφέρει φυσική σκιά, ενώ το beach bar καλύπτει τις ανάγκες για φαγητό και δροσιστικά ροφήματα.

Καλαδί: Εντυπωσιακή παραλία με με δύο κόλπους σε σχήμα ωμέγα, με πολύχρωμα βότσαλα, σμαραγδένια νερά και άγρια ομορφιά. Η άγρια ομορφιά του Καλαδιού μαγνητίζει τους λάτρεις της φύσης. Στο μέσο της παραλίας ανάμεσα στους δύο κόλπους υπάρχει πολύ μεγάλος βράχος με θαλάσσιο σπήλαιο στο εσωτερικό του. Τα λευκά βότσαλα, τα σμαραγδένια νερά και οι εντυπωσιακοί βράχοι συνθέτουν ένα τοπίο απαράμιλλης γοητείας, που την καθιστά μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού.

Παραλία Μελιδόνη

Η μαγευτική παραλία Μελιδόνι στη νότια πλευρά του νησιού με θέα την βραχονησίδα Χύτρα.

Μελιδόνι: Μικρός κολπίσκος με ψιλή άμμο, γαλαζοπράσινα νερά και ήσυχη ατμόσφαιρα, ιδανικός για απομόνωση. Με θέα στο κρητικό πέλαγος και τη βραχονησίδα της Χύτρας ο μικρός κολπίσκος του Μελιδονίου αποτελεί όαση γαλήνης και απομόνωσης. Η ψιλή άμμος, τα γαλαζοπράσινα νερά και η ήσυχη ατμόσφαιρα προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία. Η παραλία είναι οργανωμένη και προσφέρει ένα πλήθος από θαλάσσης δραστηριότητες.

Καψάλι: Εκτεταμένη αμμουδερή παραλία με beach bar, θαλάσσια σπορ και κοσμοπολίτικη αύρα. Για όσους αναζητούν κοσμοπολίτικη αύρα, η παραλία του Καψαλίου αποτελεί την ιδανική επιλογή. Εκτεταμένη αμμουδιά, ταβέρνες, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, θαλάσσια σπορ και έντονη νυχτερινή ζωή συνθέτουν ένα δυναμικό περιβάλλον.

Λιμνιώνας: Γραφικός κολπίσκος με ψιλή άμμο, ρηχά νερά και καντίνα για υπέροχες γεύσεις, ιδανικός για οικογένειες. Ο γραφικό ψαροχώρι του Λιμνιώνα γοητεύει με τα παραδοσιακά κελιά, δηλαδή τα πετρόχτιστά σπίτια με φαρδιές πόρτες για τις βάρκες των ψαράδων.

Παραλία Χαλκός Κυθήρων

Η μικρή αλλά κοσμοπολίτικη παραλία Χαλκός ανάμεσα σε πλούσιο φυσικό περιβάλλον.

Χαλκός: Μικρός κολπίσκος με κρυστάλλινα νερά, βότσαλα και πλούσια υποθαλάσσια ζωή. Ο μικρός κόλπος της παραλίας Χαλκός, είναι ιδανικός για snorkeling (μάσκα με αναπνευστήρα), κρύβει στα κρυστάλλινα νερά του πλούσια υποθαλάσσια ζωή, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους λάτρεις της εξερεύνησης.

Πλατιά άμμος: Η αμμώδης παραλία στο ομώνυμο ήρεμο παραθαλάσσιο χωριό, στα βόρεια του νησιού, με ρηχά νερά, ξαπλώστρες, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, ιδανική για οικογένειες.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολλές πανέμορφες παραλίες που μπορείτε να βρείτε στα Κύθηρα. Σίγουρα θα βρείτε την ιδανική για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις ομορφιές του νησιού.
Πέραν των προαναφερθεισών παραλιών, στα Κύθηρα υπάρχουν πλήθος ακόμα ακτών, ικανών να ικανοποιήσουν κάθε γούστο και προτίμηση. Είτε αναζητάτε κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, είτε χαλάρωση στις  κρυφές παραλίες των Κυθήρων, είτε εξερεύνηση άγριας ομορφιάς, τα Κύθηρα διαθέτουν την ιδανική παραλία για εσάς.

This post is also available in: English (Αγγλικα)