Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτάσετε στα όμορφα Κύθηρα, αεροπορικώς, ακτοπλοϊκώς, ή οδικώς με το αυτοκίνητο σας από την Αθήνα και το ΚΤΕΛ Λακωνίας.

Δρομολόγια προς Κύθηρα

Αεροπορικώς:

Το αεροδρόμιο Κυθήρων Αλέξανδρος Ωνάσης, δέχεται δρομολόγια από την Αθήνα (ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) με την Olympic Air, Sky Express, Aegean Airlines. Η διάρκεια πτήσης είναι περίπου 45 λεπτά. Η συχνότητα των δρομολογίων ποικίλει ανάλογα με την εποχή, με αυξημένη συχνότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ακτοπλοϊκώς:

Τα Κύθηρα συνδέονται ακτοπλοϊκώς με τον Πειραιά, την Νεάπολη Λακωνίας, το Γύθειο, και την Κίσσαμο Κρήτης. Το δρομολόγιο από Πειραιά διαρκεί περίπου 6,5΄ ώρες, από Νεάπολη 1,15′ ώρα, από Γύθειο 2,5΄ ώρες, και από Κίσσαμο 3,5′ ώρες.
Αναλυτικά Δρομολόγια Πλοίων για Κύθηρα
Πορφυρούσα: Εκτελεί δρομολόγια από Νεάπολη Λακωνίας προς Κύθηρα (Διακόφτι) καθημερινά.
Aqua Jewel: Εκτελεί δρομολόγια από Πειραιά προς Κύθηρα (Διακόφτι), Αντικύθηρα, Κίσσαμο Κρήτης και Γύθειο 2-3 φορές την εβδομάδα.

Οδικώς:

Υπάρχουν δρομολόγια λεωφορείων από το ΚΤΕΛ Λακωνίας από την Αθήνα προς το Γύθειο και την Νεάπολη, και από εκεί με το πλοίο Aqua Jewel και το Πορφυρούσα αντίστοιχα. Το ταξίδι από το Γύθειο με το Aqua Jewel διαρκεί 2,5′ ώρες, και από την Νεάπολη με το Πορφυρούσα 1,5΄ ώρες περίπου.

Aqua Jewel Πειραιάς Κύθηρα

Συμβουλές για το ταξίδι:
Εξετάστε το ενδεχόμενο online κράτησης ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς μπορεί να εξασφαλίσετε καλύτερες τιμές ή προσφορές.
Εάν ταξιδεύετε με πλοίο, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας τα απαραίτητα έγγραφα (π.χ. ταυτότητα, εισιτήριο).
Λάβετε υπόψη τις καιρικές συνθήκες πριν από το ταξίδι σας, καθώς αυτές μπορεί να επηρεάσουν τα δρομολόγια.
Εάν ταξιδεύετε οδικώς προς τα Κύθηρα βεβαιωθείτε ότι το όχημά σας είναι σε καλή κατάσταση για το ταξίδι. Ελέγξτε τυχόν απαραίτητες επισκευές ή συντηρήσεις πριν από την αναχώρηση. Λάβετε υπόψη τυχόν απρόοπτα (π.χ. κίνηση στους δρόμους) και φροντίστε να φτάσετε στο λιμάνι αναχώρησης εγκαίρως, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο ή την περίοδο των εορτών.

This post is also available in: English (Αγγλικα)